دوره تربیت راهنمایان سواد فضای مجازی
نخستین دوره تخصصی تربیت راهنمایان سواد فضای مجازی درشهرستان شاهرود برگزار شد.
محمدرضا رازیان گفت: نخستین دوره تخصصی تربیت راهنمایان سواد فضای مجازی به مدت دو رو روز از بیستم اردیبهشت ماه در شهرستان شاهرود برگزار می شود.
وی فرصت شناسی و آسیب شناسی در زمینه های رسانههای برخط، بازی، انیمیشن، شبکه های اجتماعی و پیام رسانها، رژیم مصرف و مدیریت مصرف انواع زیرمجموعه های فضای مجازی در محیط های گوناگون به ویژه خانواده، تکنیکهای اقناعی رسانه و موضوع مهم امنیت کاربری در فضای مجازی را از سرفصل های این دوره آموزشی عنوان کردوافزود: دوره راهنمایان سواد فضای مجازی شاهرود با هدف شناسایی، توانمندسازی و حمایت از عناصر فعال این حوزه و تحقق فرامین مقام معظم رهبری پیرامون سواد فضای مجازی برگزار می شود.
رازیان ارتقا مهارت استفاده مناسب و موثر از فضای مجازی در خانواده بهمنظور بهرهمندی بیشتر از فرصتها و پیشگیری از آسیبها، آشنایی با راهکارهای اثربخش برای ایمنسازی فرزندان در فضای مجازی، توانمندسازی مخاطبان از طریق آموزش الگوهای والدگری، تربیت فرزند بهمنظور برقراری ارتباط موثر و پیشگیری هوشمندانه از گرایش فرزندان به رابطههای نامناسب در فضای مجازی را ازدیگر اهداف برگزاری این دوره تخصصی برشمردوادامه داد: سعید مدرسی، عضو مؤسسه میزان و مسیر، حسین حقپناه، عضو هیئت تألیف کتاب درسی تفکر و سواد رسانهای، محمدرضا رازیان مدرس دانشگاه صنعتی شریف، علی مهربان، مدیرعامل شرکت نرم افزاری و محقق حوزه سواد رسانهای، ابوالفضل دربانیان کارشناس سواد رسانهای و محمدرضا محمدنژاد پژوهشگر حوزه سوادبازی از مدرسان این دوره آموزشی هستند.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج ،در ادامه از برگزاری دومین دوره تخصصی استانی تربیت مربی راهنمایان سواد فضای مجازی سمنان در 22 شهریورماه به مدت دو روز خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این دوره، آشنایی فراگیران با علائم اعتیاد به اینترنت و ارائه راهکارهای مناسب بهمنظور پیشگیری از این اختلال، کیفیتبخشی به ارتباطات زوجین و تعامل سازنده در فضای حقیقی و مجازی است.
وی با اشاره به اینکه این دوره با محوریت خانواده برگزار خواهد شد اضافه کرد: آشنایی با آسیبهای جسمی، روحی و روانی حاصل از استفاده نادرست از فضای مجازی و لزوم اطلاعرسانی درباره آن، از مهمترین ثمرات این دوره خواهد بود.
رازیان با تاکید به ضرورت پرورش مربیان و تجهیز آنان به دانش فضای مجازی ادامه دادد: تقویت تفکر انتقادی و پرسشگری در مخاطب با توجه به گسترش جدی رسانهها و فضای مجازی در دوره اخیر امری ضروری بهنظر میرسد چراکه این مخاطب است که باید رسانه و فضای مجازی را مدیریت کند.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج، این دوره آموزشی را مقدمهای برای ایجاد نهضت فضای مجازی در استان سمنان خواند و افزود: برای انسجامبخشی به روند فعالیت مربیان، پس از شناسایی افراد مستعد از سراسراستان، آموزشها و محتوای مرتبط را در قالب دو دوره آموزشی به آنان ارائه می دهیم تا درنهایت هر یک از مربیان در شهرستان و شهر خود به آگاهسازی جامعه نسبت به فضای مجازی و ویژگیهای آن اقدام کنند.
وی افزود: اولین دوره استانی تربیت مربی راهنمایان سواد فضای مجازی با محوریت آگاهسازی و پیشگیری در اسفندماه سال گذشته برگزار شد و دومین دوره این کارگاه با رویکرد خانواده از 22 شهریورماه 96 اجرا میشود.
رازیان دانش خانواده، مخاطب شناسی، تسهیلگری و تفکر انتقادی دروس پایه و اعتیاد به اینترنت، روابط میان فردی فرزندان با تأکید بر فضای مجازی و روابط زوجین در فضای مجازی از دروس تخصصی این دوره اعلام کردوافزود: سازمان سراج همواره به دنبال ترویج ارزش ها و سبک زندگی اسلامی ایرانی، ممانعت از رخنه ها و آسیب های فرهنگی و اجتماعی، ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی در جامعه است.
دیدگاهتان را بنویسید