کارگاه آموزشی سواد فضای مجازی ویژه سرگروه های درسی آموزش و پرورش
کارگاه آموزشی سواد فضای مجازی با همت سازمان فضای مجازی سراج برگزار گردید.
با حضور ۶۰ نفر از سرگروهان درسی و دبیران پرورشی، کار و فناوری و سواد رسانه ای آموزش و پرورش استان اردبیل به همت دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج در اردبیل و همکاری اداره آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل کارگاه بررسی کتاب سواد رسانه ای برگزار شد.
صالح اصغری معاون آموزش مرکز سواد سازمان سراج در این کارگاه با ابراز تاسف از اینکه ما جامعه ای هستیم که از حیث صنعتی جایگاهی را در دنیا نداریم و به تبع خودش از حیث فرهنگی هم تحت تاثیر قرار گرفته ایم، اظهار داشت: ما با هجمه فناوری های نوینی مواجه شده ایم که جامعه آمادگی و پذیرش آن را نداشته است.
وی افزود: بعضا نیازهایی ایجاد شده که این نیازها برای جامعه ما اصالت نداشته است. به مرور این نیاز حاصل شده ولی چون این نیاز جوشیده از کف جامعه ما نبوده و تکنولوژی مقدم بر این نیاز بوده، تکنولوژی اثر خودش را گذاشته است.
دکترای جامعه شناسی یادآور شد: تا قبل از سال ۱۹۶۰ بر اساس محتوا، رسانه ارزیابی می شده و از آن به بعد مطرح شد که فارغ از اینکه رسانه چه چیزی را پخش می کند خود رسانه حاوی معنا است.
وی متذکر شد: وقتی رسانه خارج از معنا بر روی زندگی ما تاثیرگذار است، باید یک مواجهه منصفانه، عادلانه و حتی تهاجمی نسبت به این تکنولوژی داشته باشیم چون بسیار سریع وارد زندگی ما شده است.
اصغری با بیان اینکه رویکردهای متفاوتی به سواد فضای مجازی وجود دارد بطوریکه ما در سازمان فضای مجازی سراج، سه رویکرد را تبیین کرده ایم، عنوان کرد: رویکرد اول ما در حوزه ارتباطات است، رویکرد دوم در حوزه خانواده و سوم تربیت رسانه ای است، تربیت امری مدام، مستمر و تدریجی است.
وی برای افزایش سطح سواد فضای مجازی توصیه کرد: کتاب درسی تفکر و سواد رسانه ای را حتما مطالعه کنید، این کتاب یک کتاب تربیتی برای والدین است. این کتاب حتی برای متخصصان در این حوزه نیز مفید بوده است. از طرفی باید مهارت های زندگی را جدی گرفت چون پایه سواد رسانه ای مهارت های زندگی است. خانواده ها باید بدانند غرق در رسانه نشوند و در حوزه تکنولوژی انتقادی وارد شد.
اصغری در ادامه به همراه دبیران آموزش و پرورش استان اردبیل به بررسی بخش های مختلف کتاب تفکر و سواد رسانه ای پرداخت.
دیدگاهتان را بنویسید