نشست تخصصی آسیبهای فضای مجازی
09/03/1402
ارسال شده توسط زیست پلاس
94 بازدید
نشست تخصصی آسیبهای فضای مجازی از سری برنامههای جنبی دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب اردبیل با همت خانه مطبوعات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فضای مجازی دفتر استان اردبیل، نشست تخصصی آسیبهای فضای مجازی از سری برنامههای جنبی دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب اردبیل با همت خانه مطبوعات برگزار شد.
این برنامه که در طبقه دوم نمایشگاه بینالمللی اردبیل برگزار میشد، با حضور مناسب اصحاب رسانه، فعالان حوزه مجازی و کارشناسان و پیشکسوتان این عرصه همراه گردید.
* آسیبهای فضای مجازی در بین مردم واکاوی شود
در ابتدای این برنامه، فرزاد سلیمانی سرپرست اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای اردبیل اظهار کرد: در دهههای گذشته ماهیت فضای مجازی با اطلاعرسانی فاصله زیادی داشت، اما امروزه با ظهور شبکههای پیامرسان فضای اطلاع رسانی با تکیه بر ظرفیت گسترده موجود جایگاه ارزشمندی را پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه فواید و آسیبهای فضای مجازی باید در بین اقشار مختلف مردم به ویژه گروههای سنی پایین واکاوی شود؛ افزود: به هر اندازه که از اهمیت و فواید فضای مجازی صحبت شود، باز هم حق مطلب ادا نخواهد شد، هر چند از آسیبهای گسترده آن که اغلب بر اثر بیاحتیاطی و یا عدم آشنایی با چالشها پیش میآید، نباید غافل شد.
* نشر اکاذیب معضل جدی در فضای مجازی
سرپرست اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای اردبیل تصریح کرد: اولویت نوع ارتکاب جرم در استانها و مناطق مختلف کشور متفاوت بوده، اما قسمت عمده آسیبها به صورت کلاهبرداریهای اینترنتی، برداشتهای غیرمجاز، هتک حیثیت، انتشار تصاویر خصوصی و نشر اکاذیب نمود واقعی خود را پیدا میکند.
سلیمانی یادآور شد: به دلیل گستردگی پایگاههای اجتماعی و کانالهای مجازی، رقابت قابل توجهی در بین مدیران و سازندگان این بسترهای اطلاع رسانی و خبری فراهم شده و طبیعی است که تب داغ افزایش اعضا و میزان گرایش مخاطبان روز به روز گستردهتر شود.
سرعت در انتشار اخبار قربانی صحت و اصالت آن نشود
وی توضیح داد: مدیران کانالها و پایگاههای خبری و تفریحی باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که قبل از آنکه سرعت در انتشار وقایع و اخبار را در اولویت قرار دهند از صحت و سقم آن مطلع شده و با قوانین سایبری نیز به خوبی آشنا باشند.
سرپرست اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای اردبیل یادآور شد: هرگونه انتشار تصویر و مطالب توهینآمیز جزء جرایم رایانهای محسوب شده و قانون نیز به شخصیتهای حقیقی اجازه اعاده حیثیت در خصوص ضایع شدن حق و حقوق افراد را داده است.
سلیمانی بر ضرورت فرهنگسازی مناسب برای استفاده بهینه از فضای مجازی تأکید کرد و افزود: رسانهها به عنوان بازوان اصلی ترویج بهرهمندی صحیح از تکنولوژیهای روز دنیا مطرح شده و باید چنین بسترهای آموزشی در مدارس، دانشگاهها و دیگر مراکز فرهنگی نیز فراهم شود.
بدافزارها چالش ایمنی محیط سایبری هستند
وی با اشاره به اینکه در نصب و دانلود نرمافزارهای مبتنی بر داده، باید از برنامههای معتبر استفاده شود؛ ادامه داد: کاربران نباید از گوشیهای همراه خود به عنوان کامپیوتر شخصی استفاده کرده و اسناد و تصاویر مهم و خصوصی خود را در آن ذخیره کنند تا زمینه سوءاستفادههای بعدی فراهم نگردد.
سرپرست اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای اردبیل یادآور شد: استان اردبیل از لحاظ میزان جرائم اینترنتی، جزء استانهای امن کشور محسوب شده و با آگاهی مضاعف اقشار مختلف مردم در استفاده از فضای مجازی، حساسیتهای رعایت قوانین جاری کشور افزایش یافته و میزان جرائم سایبری نیز به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
* آموزش، گام اول برای ورود به فضای مجازی
مسؤول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج در اردبیل نیز در این نشست اظهار کرد: تنها 17 درصد از افراد حاضر در شبکههای اجتماعی، اقدام به تولید محتوا کرده و مابقی در حال بهرهگیری از اخبار و مطالب تولیدی کاربران هستند.
حامد رضایی ادامه داد: در 8 سال گذشته در شرایطی که تعداد سیمکارتهای روشن از ضریب 23 درصدی برخوردار بود، هماکنون این آمار به 99 درصد افزایش یافته و رشد سریع بهرهمندی کاربران از فضای مجازی نیازمند افزایش دانش استفاده از آن نیز خواهد بود.
وی یادآور شد: یکی از موارد مهمی که زیرساخت اساسی ارتباطات در فضای مجازی را فراهم میکند، بسترسازی شبکه ملی اطلاعات بوده اما متأسفانه از دولتهای قبلی تا کنون قدمهای چندان مناسبی در این خصوص برداشته نشده است.
مواجهه مبتکرانه با آسیبهای فضای مجازی با ایجاد شبکه ملی اطلاعات
مسؤول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج در اردبیل ادامه داد: یکی از دغدغههای مهمی که در فضای مجازی با آن روبرو هستیم، حفظ امنیت کاربران بوده و با تبیین شبکه ملی اطلاعات در بین کاربران؛ به شکل چشمگیری افزایش امنیت، پاکسازی محیط و کاهش جرایم اینترنتی رقم خواهد خورد.
رضایی در پایان به تبلیغات سوء فراگیرسازی شبکه ملی اطلاعات در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از قدمهای مهم تحقق دولت الکترونیک، ایجاد شبکه ملی اطلاعات بوده و با تکیه بر چنین بستری مواجهه مبتکرانهای با آسیبهای فضای مجازی انجام خواهد شد.
گزارش از: پیمان مجرد مسئول روابط عمومی سازمان فضای مجازی سراج، دفتر استان اردبیل
دیدگاهتان را بنویسید