کارگاه آموزشی سواد فضای مجازی در اردبیل برگزار شد
کارگاه آموزشی سواد فضای مجازی با حضور 220 نفر از دانشجویان دانشگاه های اردبیل در پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان اردبیل برگزار شد.
کارگاه آموزشی نیم روزه سواد فضای مجازی با هدف آشنایی دانشجویان با دنیای مجازی، فرصت ها و تهدیدات پیش رو با تلاش بسیج دانشجویی پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان اردبیل و با همکاری سازمان فضای مجازی سراج شامگاه امروز در دانشگاه فرهنگیان اردبیل به کار خود پایان داد.
نورمند رئیس پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان اردبیل در مراسم افتتاحیه این کارگاه به تبیین جایگاه فضای مجازی در بین نسل جوان پرداخت و گفت: اگر دانشجویان آگاهانه در این مسیر گام برندارند ناخواسته گرفتار دام شیاطین خواهند شد.
وی از دانشجو معلمان خواست تا در کنار علم آموزی با حضور در چنین کارگاههایی سواد خود را ارتقا دهند تا بتوانند بعد از فارغ التحصیلی در کلاس های درس تأثیرگذارتر باشند.
ناصری از مربیان سواد رسانه ای سازمان فضای مجازی سراج دفتر استان اردبیل ضمن تشریح اهمیت سواد آموزی در حوزه فضای مجازی به تبیین فرصت ها و تهدیدات فضای مجازی پرداخت و گفت: سواد رسانهای در یک تعریف کلی عبارت است از یک نوع درک متکی بر مهارت که براساس آن میتوان انواع رسانهها و انواع تولیدات آنها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد.
وی با بیان اینکه سواد رسانهای آمیزهای از تکنیکهای بهرهوری مؤثر از رسانهها و کسب بینش و درک برای تشخیص رسانهها از یکدیگر است، گفت: هدف اصلی سواد رسانهای بهخصوص وقتی دربارهی رسانههای جمعی حرف میزنیم، سنجش نسبت هر محتوا با عدالت اجتماعی است.
این مربی سواد فضای مجازی هدف اصلی آموزش سواد رسانهای را در بررسی محتوای یک رسانه با عدالت اجتماعی عنوان کرد و گفت: اگر سواد رسانهای را به معنای استفاده درست از تکنولوژی و فناوریهای جدید بدانیم، بدون شک آموزش و لزوم برنامهریزی از اهم ضروریات این بحث محسوب خواهد شد.
ناصری در ادامه سخنان خود به تشریح تکنیک های رسانه ای در تبلیغات تلویزیونی و شبکه های مجازی پرداخت و گفت: اهدای گواهی، همراه با جماعت، استفاده از افزاد زیبا، رشوه، ادعاهای آشکار و مستند، شدت، بزرگنمایی و اغراق از جمله ترفندهای رخنه در ذهن های مردم در حوزه های فضای مجازی است.
وی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: سودجویان همواره بدنبال راهکارهایی هستند تا با استفاده از آنها بتوانند با جذب مردم به منافع خود برسند و سواد رسانه ای می تواند در این راستا نقش بازدارنده را ایفا کند.
نهضت سواد سایبری راه انداری شود
قاسم پور از دیگر مربیان سواد فضای مجازی اردبیل با بیان اینکه جامعه امروز پذیرای فضای مجازی است، گفت: همه باید در این زمینه همکاری کنند تا با فرهنگ سازی و ایجاد موقعیت آینده سازان این مرز و بوم را از افتادن در کمین دشمنان واکسینه کنند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید در خصوص فضای مجازی نهضت سواد سایبری راه انداری شود،گفت: دانشجویان بهترین افزاد برای این منظور هستندچونکه بعد از فارغ التخصیلی در بین اقشار مختلف مردم به خدمت خواهند پزداخت و تز این رو هرچه این قشر فرهیخته دارای سواد باشد بهتر می تواند به هدایت جامعه در رسیدن به اهداف و آرمان های انقلاب کمک کند.
کریمی از دیگر فعالان حوزه فضای مجازی نیز به بیان تهدیدات این حوزه پرداخت و گفت: امروز نسل جدید کشور به رجوع بیش از حد به شبکه های اجتماعی به نوعی دچار اعتیاد شده اند.
وی افزود: سواد رسانهای کمک میکند تا جوانان از سفرهی رسانهها به گونهای هوشمندانه و مفید بهرهمند شوند.
این فعال فضای مجازی سواد رسانهای را آمیزهای از تکنیکهای بهرهوری مؤثر از رسانهها و کسب بینش و درک برای تشخیص رسانهها از یکدیگر دانست و گفت: یکی از اهداف اصلی سواد رسانهای استفاده مبتنی بر آگاهی و با فایده از اطلاعات است.
اولین کارگاه آموزشی سواد فضای مجازی با حضور 220نفر از دانشجویان دانشگاه های اردبیل در پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان اردبیل برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید